Om oss

Välkommen till Midgard-library.org, en samlingsplats för alla som fascineras av de forntida vikingarnas värld och deras rika mytologi. Vi är dedikerade till att utforska och dela kunskap om Midgård, den mytologiska representationen av jorden där människorna bor, Asgård, hemmet till asagudarna, och Yggdrasil, livets träd som alltid är grönt och står som en central pelare i den nordiska mytologin.

Mission

Midgard-library.org strävar efter att vara den främsta källan för information och inspiration kring Midgård och den nordiska mytologin. Vi erbjuder en djupdykning i betydelsen av asatro för vikingarna, utforskar svenska gravhögar från asatrons tid i Uppland, och ger en översikt över de mäktiga asagudarna som Oden och Tor. Vårt mål är att belysa den rika historien och de fascinerande berättelserna som format nordisk mytologi och hur dessa berättelser fortsätter att inspirera kultur och konst idag.

Vårt Innehåll

Hos oss hittar du artiklar om allt från karaktärer från Midgård och böcker om denna mytologiska värld till tips på hur du anordnar en temafest med Midgårdtema. Vi täcker även moderna tolkningar av mytologin, såsom de som återfinns i verk av J.R.R. Tolkien, vars Sagan om ringen-trilogin är starkt inspirerad av nordisk mytologi. Dessutom erbjuder vi insikter i facklitteratur, TV-serier, filmer, spel och merchandise som utforskar eller är inspirerade av Midgård och vikingatiden.

Böcker och Mer

För de litteraturintresserade erbjuder vi guider till både fack- och skönlitteratur med Midgårdtema. Från barnvänliga serier som Halvdan Viking till mer vuxna verk som Fates of Midgard, och till och med självhjälpsböcker som utforskar runornas kraft och det mänskliga medvetandet. Vi erkänner att det kan vara en utmaning att hitta böcker strikt baserade på Midgård, men med ”viking” som en referenspunkt öppnas dörren till en värld av äventyr och upptäckter.

Varför Midgard-library.org?

Midgard-library.org är mer än bara en webbplats; det är en gemenskap för dem som delar en passion för nordisk mytologi och dess inflytande på vår moderna värld. Vi tror att Midgårdtemat är mer än bara en ”het potatis” inom litteraturen – det är en oändlig källa till inspiration och fantastiska historier, oavsett om det handlar om fantasy eller fakta. Välkommen att utforska den spännande världen av Midgård med oss.

Våra Samarbeten

Det går inte att överdriva betydelsen av våra samarbetspartners i utvecklingen och upprätthållandet av Midgard-library.org. Utan deras ovärderliga stöd och engagemang skulle det inte vara möjligt för oss att fortsätta vårt arbete med att förmedla och sprida kunskap om den nordiska mytologin.

Våra partners bidrar inte bara med finansiella resurser utan också med expertis, innehåll och inspiration som är avgörande för att vår sajt ska kunna blomstra och nå ut till en bredare publik. Vi är djupt tacksamma för deras bidrag och ser dem som en integrerad del av vår gemenskap. Tillsammans skapar vi en plattform där entusiaster av nordisk mytologi kan utforska, lära och inspireras.