Anordna en temafest

Hösten närmar sig med stormsteg och det börjar bli mörkt och trist ute. Ingenting kan tära på livsgnistan så mycket som en veckas evigt regnande i november. Halloween är över och det dröjer ett bra tag innan det blir jul, så dags att hitta på något för att liva upp höstmörkret.

Medeltidstema

Vill du ha ett tema med en enorm variationsmöjlighet, så bör du satsa på ett medeltidstema. Ett mer spännande tema får du leta efter. Här kan du verkligen ta ut svängarna och hänge dig riktigt ordentligt. Låt dig inspireras av denna fantastiska epok och beställ online allt från dekorationer och kläder, till maten du tänker servera.

Kläderna, dekorationerna och maten

Medeltiden öppnar upp ett fantastiskt spektrum när det gäller kläder. Du kan exempelvis klä ut dig till munk eller varför inte till Robin Hood eller prinsessan Marion? Bara din egen fantasi sätter gränserna här. Låt dekorationerna följa temat och duka upp ett långbord och tänd rejäla stearinljus.

Låt även maten följa temat. Medeltiden var knappast överdådets epok, men en rykande het soppa serverad med ett mustigt rustikt brytbröd, blir verkligen pricken över i:et. Dessutom blir lite ost och ett kryddat vin den perfekta avrundningen på måltiden.